Help From Fadzli|Blog


Tuesday, January 25, 2011

Malu Tahap Melampau???

Elakkan jadi mcm atas tu....

Hah....

Pernah tak korang rasa "MALU" yang tahap melampau....

Situasi Pertama:::

Terjadi kat kawan aku: Aku tak nak letak name sekadar tahu "Si A"

Si A ni teperasan sorang ni, muke die, macam muke penah nampak.... Tapi tak berapa cam.. Die ni lelaki tapi die dengan kawan2 die dalm 4-5 orang...

Tiba A tu senyum and lambai2... Si A, ni pun lambai la.. sebab die lambai menghadap kat Si A, tapi tiba2, ade orang lain yang lambai.... Si A, ni terus diam... Kawan Die tu sume sengeh2.... Tengok2 orang yang melambai tu kawan si A...

Kalau aku time ni, time lambai2 tu, aku terus buat gaye halau nyamuk ker... huuhuh


Situasi Ke-2:::

Situasi lain ade gak terjadi bile orang tengah bersembang. Tapi kita tak kenal die... ingat die bercakap dengan kita... rupanya dia bercakap denga orang lain... Yang ni aku selalu terjadi....

Penyelesaian nak elak malu, aku pun buat r gaye becakap sesorang.. itu je yg mampu befikir...


Situasi Ke-3:::

Ingatkan orang tu nak salam dengan kita rupanya tak... kita dah buat gaye nak salam.... Ni pun ade gak aku kene.....

Terpakse buat gaye2 gosok2 tangan ala2 mcm tangan kotor.. huhuhu


provided by fadzli

11 Comments Here:

ana_liyana said...

aduss..malunya! hihi~ tape2..
sabar je la.. :)

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

Memang malu giler... rase lepas kene nak tukar wajah jer... hihihi

shahsyaz said...

hahahaha, kisah 1 tuh mmg lawak r..

puteri ain said...

haha...lawak2..tapi cara nak cpver malu style..:)hehe

Novelgurl said...

Assalamualaikum

huhu y no 3. tu sellu terkena tp x tau nk buat...nk cover lap habuk pun x leh.hoho mlunye.

aNNa maRdHiaH said...

yang no.2 selalu je terkena kat batang hidung ni ..
malu giler ! adesh!

anyway,follow sini dari sb ...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teringat msa wedding mak sedara dlu. waktu kecik, kita nk p peluk mak kita tauu, then silap peluk mak org lain....... haha. abis tu pakai sma warna oren, kn dh tertuko:p

SyedGraphiX said...

yg nombo 3 tu. hahah XD
slalu kena laa

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

@ shahsyaz :
-Lawak jer.. x penah kene situasi ni ker...

@ puteri ain :
-malu2 gak.. tp nak cover punye psl... kdg2 tersilp cover makin malu ade la.. hahaha

@ Novelgurl:
-hahahah... lap habuk pun teknik bagus gak.. wakakkaka

@ aNNa maRdHiaH:
hahahha...yg no3 tu x penah ke.. tu yg pakej.. hahaa

@ FIFIEY LYCHEE MARATION:
hhahahaha.. hbs tu awk wat per?? tak de cover ker???

@ SyedGraphiX:
-Taw tak per.. aku selalu kene time leps semayg jumaat, dgn time kenduri kendare...

sembil9n said...

malu2...

man yusoef said...

pernah gak malu salah ape...tapi pandai2 cover balik la...hahahha..so tak lah obvious sgt

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)