Help From Fadzli|Blog


Monday, November 16, 2009

Kisah Practical Aku

TARRRRRRAAAAAA!!!!!!

Sekarang aku nak mulekan cite aku kat tempat practical aku....
Nak ayat sekema jap yer.... huhuuh
Aku nak ucapkan terime kasih buat sorang sahabat aku yg dok kat nogori tu.. (aD) Mase dlu aku dah semggu tak dpt tmpt lg... ikutkan aku pract 5/10/2009 tp aku dpt pract 10/10/2009, seronok gile bile dpt stu call dri kedai computer yg kate aku bolh start pract esknyer... time tu plk aku dpt call dr i.t base plk... dah aku ade 2 pilihan "KEDAI KOMPUTER YANG BERALAUN ATAU I.T BASE TANPA ALAUN" mmg stu mlm dok pikir jer....
Akhirnyer aku tanye kat teman aku ni die syorkan aku pergi ke i.t base, aku pun dengan penuh harapan bgun pagi2 pegi r ke tmpt keje bru aku...
dalam sehari due nampaknyer ade petunjuk dan aku rse mcm seronok jer....
rse mcm mls nak cti...
hahhaa,... nak tau sbb ape tggu r cite akan dtg yer.. hihiih.. mls r nak bgthu awl2.... takGEMPAK!!!!.. har2....

Alamk aku x leh nak tewuskan r cite... ade org skodeng lak kat sebelah aku ni...
huuhuh...


Ni r keje aku seharian... rajin tak aku!! kasi puji2an skit..

Hari tu aku ade wat keje kat IKBN PERETAK kat Kuala Kubu... Mmg jauh gak r.. dah r blik hri... sepanjang jalan dlm kete mmg skit pinggang r dibuatnyer....

Sampai je sane ingt skit je keje.. rpenyer bnyk... xper... janji aku beljr bnde bru....


Ni r keje aku.. dok install software Adobe photoshop kat pc2.. maklum r dak kls photografi... mmg best r diorg... pegang camera beso kedabak.... aku teringn nak pegang hri tu.. segan r plk.. len kali aku g aku nak wat muke tak malu swuh amik gmbr aku gne camera diorg r.. huhuuh


Ni lak keje aku dok mengformat pc... lps tu repair pc... fuhhh lame giler.. time tu jangut aku brtmbh 0.005mm pjngnyer.... huuh


Ni time aku nak recheck pc2 yang dah di repair.. mane la taw dah elok2 repair meletop ke ape ker kan ssh nnti.... nmpk gayenyer sume aku check ok r...

k..r sume ni jer story sikit2 je dri aku ape yang aku buat time aku pract... tggu episod lain lak.. huhuh... mcm cite pjg r plk.. huhuuhuh

provided by fadzli

7 Comments Here:

Framestone said...

salam...
kat kuala kubu, selangor ke??

rajin wat koje ek... bro tang install or format nie agak malas.. even tugas teu bro yg kne wat skrg nie...

pe2 pun good luck praktikal

www.broframestone.com

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

hehhee... ha'a kat selangor... nape bro dkt area stu gak ker?? bro keje aper sekrg???

Framestone said...

jadi pemakan gaji je...
kat UPSI, tanjung malim je....

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

ok ler tu.. ptut r... nnti sy kene g sane lg nak p hntr cpu yg problm hr tu... mmber pun nak snggh upsi wat ape nth... bro lecturer ker?

Framestone said...

xl a..just macai je.. nk cari rezeki yg halal dalam tempoh nk habiskan degree bro yg dah masuk tahun ke5 xhabis2 nie...

coz pengarah bro tgh dalam proses nk dapatkan penjawatan untuk bro...tp syaratnya kne habiskan degree dulu...

ade mase leh je nk jumpe..tp xleh jnji la..

www.broframestone.com

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

ooo.. kire ok r tu....
sng r ade org tlg...
tak pe2.. rezeki tu sntiase ade di mane2... jnji rjin berusehe... huuh/... eceh kate2 oujangge.. hhahaha

klu trsermpak tu tegur2... nak cam bro mmg tak tercam r.. huuh

Eazy Izzuddin said...

la...
kat selangor kew
unisel dkt x?
hehehe
xD
geetu kisahnyew

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)