Help From Fadzli|Blog


Tuesday, January 20, 2009

Sesi Makan Tengah Hari ( Umah Geng Kak Aida)

Assalammualaikum.....

Fuhhhh susah gak nak perah otak ni buat entry baru.. huhuuh...
K.. Aku nak start story kisah aku dgn kengkawan sekelas aku.... 18hb semlm akhirnya bejalan lancar gak majlis makan tengah hari kat umah group kak aida.... Satu hari terbau2 nasi beriyani yang diorg masak ke Silibin... X sabar punyer pasal kitorg satu rumah kumpulan yg terawal dtg umah diorg... huhuhu... mmg rakusss..... Maklum la lapar siottt...

Walaupun sebenarnye dah telan nasi lemak sebungkus hri tu tp gare2 nasik beriyani perut ku tetap lapar... Hari ni mmg budak2 kls kitorg je yg dtg.... sbb jauh dri permai.. kalau dekat mau x cukup lauk2 tu.... kitorg mcm biase collect duit sorg RM3.... Mmg berbaloi bertmbh smpi 2 kali...


Ni la menu nasi beriyani yang diorg masak..... Sedappppp.... nampak tu... Nasi beriyani, Lauk ayam ( aku x thu name masak diorg ni...), ayam gorang tanduri, jelatah, tembikai, beberape pinggan yang ade.... Air sirap beserta cawan.. Aku harap len tempat nnti x jumpe la air wane merah ni lg.. huhuhuh


Asyik cite pasal menu makanan jer.. nnti kecik lak hati tukang2 masak ni.. huhuhuh.. ni la chef yg msk hri tu... tp ikut kan ramai lg.. tp ni jer yg ade.. yang lain pergi tambun lak amik budak2 yang x de transpot.... aku bkn cheff tau... just penuh kan ruang jer.. ahhaha.... karang kecik hati plk tembikai tu x pose sekali.. ahhaha


Ni time amik gmbr sebelum segalenyer punah di telan2 oleh gorila2 kelaparan dari computing engineering.. huhuuhuh Sekali pandang macam ckup... tp bile 2,3,4,5,6 kali pandang mcm tak ckup plk..... Tu r msk sedap lagi kan x cukup...


Ape lagi paham2 je la dgn bacaan doa di ketuai oleh darul yg pendek2 sependek2nyer.. sesi melahap pun bermule la... huhuhu.... haaaa... kene bg pengumuman lg... ni eja yg ckp r... sorang cume leh makan 2 ketul je ayam... ikutkan hati mcm x ckup.. tp rezeki bnyk plk.. sbb rmi yg x dtg hri tu.. huhuh.. ape lagi kitorg balun la berketul2 ayam.. hahha


Jap3x.. aku lupe lak kejadian time ni... nmpk gaye mcm sesi mekak memekak ant Akmal n Darul.... mcm nak tampar darul je tu... huhuuh

Ok la.. ni je la entry tuk hari ni... aku dgr cite lps ni turn umah darul lak sediakan makann.. huhuh.. mmg best diorg msk.. ahakz.... tp aku rase kite cume leh jangkekan jer.. tp diorang yang menentukan.. huhuhu...

provided by fadzli

5 Comments Here:

♥miss zaza♥ said...

beshnya makan2!

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

to miss zaza:
mmg besh.. tp kalu mkn pree lg besh.. hik3...

Eazy Izzuddin said...

wow...
bapak r sedap....
x ajak ako pon..
xD

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

to eazy...
alaa nak ajak ko ker...
tggu ko mai ipoh bru aku ajak yer.. huhuhu

Adry said...

bestnya mamam reramai!!!

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)