Help From Fadzli|Blog


Friday, January 30, 2009

Jumpe Blogger

Assalammualaikum..

Hari ni entry khas yg mane rezeki aku ditemukan 2 blogger time Tahun Baru Cina hari tu...
Tak sangke gak dapat jumpe diorg ni... Aku rase macam x caye gak sebab dapat jumpe blogger yang sering aku jenguk blog diorg ni.... macam jumpe artis plk.. hiihih..
Ok... nak start bercerite dah ni.. huhuh
K... blogger yang aku dah jumpe tu ialah..

Ni la die.. Blogger Riezq and Blogger Eazy


Lepak Degan Bro Riezq

k.. Hari Isnin time raye cine tu aku dpt r jumpe dgn blogger yg name die riezq atau aD yg aku kenal dlm thun lps.. yg merupakan sahabt dan aku hormat die mcm abang aku.. Die banyak menasihatkan aku ape yg baik buruk aku buat... mcm2 bende die bntu aku.... ni la sahabt yg jauh aku ader...

Ssh gak die cri aku.. ahhaha... tp sng la gak.. sbb die org nogori.. tu yg leh cam kawasn2 stu... aku pun ajak r die temankan aku g beli tiket kat terminal one tuk balik ke ipoh hari selase iaitu hri keesokannya... kitorg kuar dlm pkl brp pun aku x ingt tp dlm pkl 10 pg kot... dah smpi terminal tu.. cri sume kaunter tiket yg ade pejalann ke ipoh... dpt la gak.. tp dgn suke duke dan kecewenyer... tiket sume tiket ke ipoh dah hbs.... arghhhhh!!!!.. mjur aku nak mengamuk akt stu... pe lg... ad ajak r aku pusing2 kat parkson blkg terminal one tu... die ajak aku tgk wayang cite maut... belnje aku mkn... mcm2 lg la... nek segan silu aku.. huhuuh... x penah aku sesegan itu.... hehhehe....

Lepas tu die bawak aku g Muzium kat seremban.. fuhhh mcm lawatan sambil beljar lak aku rse.. huhuuh... die bawak aku g JJ lps tu.. aku dah lupe ape kiet buat kat situ.... huuhuh.. tp die blnjer aku kn lg.. aduh.... mmg rezeki hri tu.. hihihi... penat aku menolak... tp tak tertolak di buatnyer..

Sehari suntuk gak dpt lepak dgn dier.. Kitorg balik dlm pkl 6... Tu pun sebb mase dah suntuk... Len kali jumpe g.. Aku nak sruh die bawak aku g tempt lain lak.. huhuhuh heheheh... Tapi aku tak puas hati sbb kitorg tak dpt begmbr time tu.. x pe len kali aku buat muke tak malu sru ko gmbr dgn aku lak.. hahahaha

LEPAK DENGAN EAZY

Ok.. Hri seterusnyer selase lak.. aku nak balik ipoh.. g r cri kat klang central... hntr mak ayah aku dlu... mujur mak ayah aku dpt tiket balik kampung... aku lak sangkut tiket untuk bas tambahan jer ade.. mhl giler lak tu.. RM30... fuhh klu aku amik Shah Alam-Ipoh cume RM19.40 jer... Pikir2 balik bek aku g tgk kat shah alam, aku ajak la akak aku g shah alam.. mujur la ade tiket.. nasib baik.. klu x terpakse la nek bas tambahan... aku pun beli r tiket pukul 5.30pm.. sbb fikir2 bek aku jumpe lg sorg blogger yg dok area shah alam tu.. tu la die eazy izzuddin.. selalu g shah alam.. x penah pun jumper dier.. huuhuh... bek aku jumpe dier.. leh merase pusing2 shah alam lak..

Sebelum jumpe die aku g shopping kat Pyramid dlu.. lps tu bru r balik ke seksyen 17 blik.. lps zuhur bru lah eazy dtg kat bas station tu..... fuhhh jumpe jer die mcm lame tol aku x jumpe dier.. mcm jumpe mmber lame jer.. hihiih...best r dpt mmber mcm dier.. hihih... happy jer muker.. huhuh....

k r.. continue citer.. mule kitorg g PAS (Plaza Alam Sentral) kat shah alam tu... pusing dri bwh ke ats... nak on9 konon.. tp wifi x smpi level atas lak.. saje jer sruh msuk kat kfc.. kitorg pun g r mkn kat kfc smbil on9 dlm keadaan betry yg weak giler.. ahhaha.. hbs je mkn hbs terus betry laptopa ku.. huhuhuuh...


Then kirog mengadakan sesi fotografi.. hehehe... kat dpn plaza tu.. dataran kot.. huhuh....

Dah x reti nak pose mcm ne dah.. janji begmbr.. huhuuhh

Ni dah nak balik... kitorg mntak tlh sesuatu tuk amik gmbr kitorg ni.. hihihih... cbe teke aper.. ahhaha...

ni kat taman tasik shah alam... ni pun hujan x dpt nak lame2 kat sin i.. lps tu nak kejar mase tiket bas lg.. berhnti sekejp jer...

Ha... ni la kenderaan yg aku nak balik ke ipoh nnti.. hhhhheeeee... kompem smpai ke tue tak sampi2 ipoh.. hehehe.. time ni eazy bawak aku ke tempt ayah die keje.. TUDM Subang.. fuhh best giilerrr dpt masuk akt sini.... yg aku pegang tu first time aku pegang tu... huuhh.. len kali aku nak pegang yang kat landasan tu plk tau.. huhuhu

Mengamit memori tol aku dtg kat sini.. rse mcm tak puas jer....

Dah puas jenjalan kat TUDM Subang kitorg pun g r bas station kat seksyen 17... Mujur smpt.. sampai2 bas pun dah ader... Pe lg masuk terus r dlm bas.. smbung bergmbr kat dlm bas plk... mcm x puas jer jln2 dgn eazy.. aku rse mcm nak dtg lg jer ni......

Anyway.. aku nak berterime kasih r baut mmber ku eazy sbb bawak aku pusing shah alam....

provided by fadzli

4 Comments Here:

Eazy Izzuddin said...

wah....
pilihan pic yg bagos lorh...
haha...

sesame..
insyallah klu de mase n kudrat..
ako bwk ko jejalan lagi...
=P
tp ko blanje r...
hehe
=P

tempek gak kat blog..
xD

Cik nadya said...

aley..lee kalo dpt merayap n bergambar,...abih aty la tu..
hik3...kire tu kngn manis hingge menjilat jari la ea...isk3...
bagoz2..bile lak nk jumpe dya ni..
hik3....eazy da..dya lak..jom dya bwk g jenjal n kt T.I..hahaha,,,...

hans said...

aku nak jumpa cikgu gangster, aizul dgn akukopi skrg
haha

riezQ said...

salam...
woh ayat ko bapok puitisnyer..hahaha...nanti ada rezeki ko datang la lagi ke negeri aku nie(macam negeri sendiri..hahaha..)nanti lepak kat rumah aku plak..leh aku bawak mandi air terjun....

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)