Help From Fadzli|Blog


Friday, October 24, 2008

Saringan Mutiara IDOL

AUDITION MUTIARA IDOL

Mutiara, 22nd and 23th Oct: Hari ni kolej kitorang cube nak cari bakat student Mutiara College yang terpendam.. Diorang di ujibakat selame 2 hari... but about 20 people who participated in this auditon...

Aku bukan tak nak participate dalam ujibakat ni.. cume nak simpan bakat ni dlm 30 years lg.. ahakz...

From left Siti, Zu and Ayen

Three of them above have participated in audition... budak klas kitorang..diorang nak try bakat diorang huuhuh... boleh tahan gak korang nyanyi semangat giler.. boleh setanding dgn JACLYN VICTOR.. huhuuhuh... by the way congratulation la kat korang tige orang kerane dah msuk dlm saringan ni...

Ni gambar diorang time perfomance in stage.. sory la gambar tak clear la...


Ni dri kiri zu, siti and ayen.... wakil kelas kitorang.. huhuuh


Marcos with his own song...

Tapi ade sepecial time ujibakat semalam.. sebab ade sorang peserta yang menyanyikan lagu ciptaan die sendiri... sedih tol lagu dier... tapi best.. time tu mmg sunyi jer satu hall... aku teruje la dengan bakat yang die ade.. boleh nyanyi, buat lirik, n also leh play guitar.. kalau buat album lagu ni mesti laku... mujur dapat record sikit time tu.. huhuuh


Ni la salah sorang peserta yang sentiase menjuarai competition ni... her name is FARHA




Ni peserta lain yang terlibat dalam ujibakat ni... dan banyak lagi.. tak sempat nak snap sumer... betry henphone weak time tu.. hihiih


Ni la kitorang punye judges yang ade pengalaman dlm nyanyian ni.. mule2 nak invite aku.. tp aku yang tak nak.. huhuuh.. risau yg sedap kalah.. yang tak sedap menang pulak.. hihihiih






Ok lastly aku nak memampat and memadatkan blog aku denagn sorang senior aku...dan perkenalkan kitorang punye President Student Council.. His nickname is SETENG... Sape2 yang berminat sila tinggalkan pesanan anda.. huhuuh...

28 Comments Here:

Anonymous said...

wat dak2 klas aku yg x brape leh blah...ahaks!!!
jujur ni..moge2 berjaye....n aku dapt atu zu masuk separuh akhir...
wat yg terbaik ye zue!!
hehehehe...nanti masuk juare lagu tau..kalah kan mawi..k..siti jgn la ko klah kan plak..kompem ko x termenang nye..harharhar..

.....::[a]km[a]L tahun depan jadi juare k,ahaks!tunggu!!::...

Anonymous said...

lupe plak...nanti final,kalu masuk...nyanyi dangdut tau..kasi goyang itu pinggul..cam selalu ko nyanyi kat karaoke tu..asyik..asyik..asyik.ahaks!!
gelek skit..kompem sengal je upenye..hehehehe..

...::[a]km[a]L minat nasyid je kot!!::..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahahah.. wei.. mcm ne rpe zue gelek.. aku tak penah tgk lg la.. hahahha

Anonymous said...

ahaks!!
aku pun x tau...dah cube tok bayang kan..adeh..ngeri a...ahaks!!
seram dowh..leh ganti criter kasih ku seru..ubah tajuk kasih ku gelek..ahaks!!!

....::[a]km[a]L suke tonton criter kasih ku seru..lawak gile si waris tu:,ahaks!:.....

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahahah.. kasihku gelek sesuai tuk mat terap die tu jer la.. hahaha...

kompem keddaaabbaaabbooommm aku punye blog lihat gelekan die.. hahaha

Eazy Izzuddin said...

aha~....
nape ko x masuk...?
kan slalu practice voice tuh....
xD

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

To Eazy Izzuddin:
Aku bukan tak nak masuk la... aku takut klu aku menang jer.. ahkz... karang kesian diorang.. aku nak kasi chance kat diorang jer.. ahakz.... (riaknyer hihihi)

Anonymous said...

cam sengal la ko nye statement tu..
muhahahahaha...

.....::[a]km[a]L kate 'lagi sedap fadzli masak dari MENYANYI'..serius!!::..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

wei... sore aku sedap la.. ko tak caye ke ha!!! nak aku nyanyi ker?? nnti dgr aku nyanyi time tgh malam nnti yer. huhuhu

Anonymous said...

wah!!!
x mauuuuuuuu!!!!!
adeh....
cam iklan kucing tu..panjang muncung haku menyebut nye..harharhar
tu adibah noor tunjuk btg penyapu..aku plak tunjuk senapang tol2 kat ko kalu ko kasi tembak ko sekali kalu ko nyanyi..harharhar....
jgn nyanyi fadzli..nanti mkcik sebalah bicing...die x leh nk tido..ish..cian die.kan..kan..kan??
dah penuh putik kapas kat telinge die..ari2 sumbt telinge gune kapas pasal ko nyanyi..mimpi ngeri die dowh..die nk raye tu..adeh....haish..

Anonymous said...

ala..komen atas tu aku yg punye..lupe taruk name aku..

....::[a]km[a]L ternyanyok jap..layannnnnn::....

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

wei.. unty sebelah sembang dgn aku hari tu die kate die suke sore aku la..

sore aku bak buluh perindu,
nyanyian ku mendayu-dayu,
Jgn kau dengki mahu pun cemburu,
Tiada sape yg blh tandingi suare ku....

hahaha.. patun tu beb.... agagaga

Anonymous said...

wah...nipu x bertempat tol..ahaks!!
oh..men pantun2 plak die..meh aku balas ye..
ni pantun haku...

buluh perindu ke buluh betong?
ko nyanyi cam katak bwh tempurong..
sape yg dengki tu memang mengong...
lgi sanggup dengo tarzen melolong..

pantun seterus nye:

ko bajet ko hebat..
ari2 mlalak skit tlinge ku ko buat,
tolong la sahabat...
nak dengo agi aku dah x larat..
tenattttttt!!!
penattttttt!!!
rase nk je mulut ko tu aku sumbat..

eh..pantun ke tu??
adeh....pe2 je la..

...::[a]km[a]L x minat sastera::...

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahaha...

kata bawah tempurung nyanyi??

jap2..

jangan kau samakan sore ku dengan katak,
nanti kepala mu kan ku hentak2,
tak ckup hentak kan ku pijak2,
aku tahu ko dengki dgn aku betul tak,

mcm tak sedap je bunyik nyer.. bantai la.. jnji pantun...

sufize said...

wah3.,korg nih men bebalas2 pantun plak ye,.,
sedap plak aku bca pantun korg.,
truskan ngan ptandingan bebalas2 pantun ye..hak3..

Anonymous said...

wah2...mlawan ye..ciap ko...
de hati nk hentak2 kpale haku..
ish..x leh jadi ni...
trime la serangkap pantun dari ku:

ku x samekan pun dah memang same..
jgn cube nak men hentak2 kepale..
silap ari bulan ko aku sule..
n yg penting..aku x dengki le....

sekian,terime kasih...

...::[a]km[a]L penat pikir ni::...

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahaha..

ehem2 su ade di sini,
best ke pantun kitorang ni,
alang2 bace kat sini,
join la sekali...

aduih.. dah tak de idea nka berpantun...

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahaha... men sule2 lak dier..

eh kamu jangan sebarang sule2,
ayat mu tu 18sx le,
kat sini kene sopan2 le,
karang elok kamu normal leh jadi gile...

sume "LE"... ahhaha tak de idea...

sufize said...

ahhaha.,weh aku bkn owg sastra la nk bepantun2..
hak3.,
xret aku nk bpantun haih,,

akmal da give up tuh..
dia xda idea da nk bls pntun ko..
huhuh..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahaha...

garu kepale ade kutu..
hahahha aku gelak smpai sakit perut ku,
kata su mmg betul tu,
akmal dah mule buntu..

hahahah

untuk su lak..

kutu ade kat sekor kere,
kere ade kat pokok kelape,
kitorang ni pun tibai jer,
salah betul lain kire...

huhuhu

Anonymous said...

wah...su...aku lom putus ase agi ni..
ni ha pantun dari aku..

pe ke hal pantun 'LE'2..
kompem2 ko dah xde idea..
ni ko nye posting pasal ape ye?? ..
apsal jauh sngt tjuk ngan kumen2nye...
sengal je aku rase...
lenkali ubah title nye..
wat pasal pantun memantun je..


....::[a]km[a]L tol2 dah merapu ni::..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

aduh...

mane de le,
ko la puncenyer,
ikutkan tak nak aku berpantun je,
insyaallah aku ubah tajuknye,
aduh penat le,
jom kite g beli bege...

sufize said...

kah3.,lawak la korg nih..nk tesembur aku mkn nasik tau..adeyh.,da jauh nyimpang dr tjuk nih..

Anonymous said...

wah2...sudah kate nye...
tp susun ayat len macam je...
nak berpantun agi ke??
aku pun lapa sebenarnye...
layan ko le...
sengal je rase nye...
haish..jom kite beli bege..
sebelom bege mencari kite..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

fuhh..

su.. ko mkn nasi dpn pc ker,,
makan tak ajak kite,
sampi hati yer,
tak kiet redho je le...

akmal,

beger cari kte lg senang le,
tak pyh susah2 kite g sane,
tggu bege cari kite berabad le nunggu nyer,
ape lg jom le kite beli bege,
letih ku balas pantun ko ni je...

pemikir bebas said...

best ek kat sana leh wat aktiviti macam ni.. kami kat poli plak apa pun x leh... macam sekolah jer rasa..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

biase la.. kolej kitorang cme nak hiburkan student jer.. tak nak bg tertekan dgn belajar jer... hihiih

poli biase la...

Anonymous said...

kome len kali buat pertandingan pantun lak tau.....x sesuei nyanyi 2 k....sdp g kme pntun dr karok 2....hhhahaha...

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)