Help From Fadzli|Blog


Sunday, September 14, 2008

Ramadhan Dan Syawal Tag

Ramadhan Dan Syawal "TAG" Oleh Along

Blog, 13 Sept: Semalam aku dapat tag dari along..tag ni pasal Ramadhan dan Syawal sempena bulan ramadhan ni dah syawal yang bkl mnjelma...huhuuh..

Syarat2nya ialah:
  1. Kena jawab soalan ni dgn jujur dan ikhlas,
  2. Berikan soalan yang sama kepada rakan blogger yang lain. Bagihtu lak kat depe kalau tak kasi bukan la "TAG" namanya..ekekeke
  3. Maksimum hntar untuk 5 orang jer.
3 Perkara-Ramadhan

1. Berikan pendapat mengenai pasar ramadhan ditempat anda.?
Pasar Ramadhan tmpat aku mmg best sgt..sbb macam2 ada...nak ape jer dpn mte dah ader...banyak tol gerai kat situ...tp duit lak yg x de.. huhuuh..tp ape2 pun mmg best...

2. Apa yang anda suka dalam bulan Ramadhan yang tiada dalam bulan lain?
Aku suka bulan ramadhan sebab bulan ramadhan blh kawal nafsu kiter drp melakukan bnde yg x elok...lg2 tgk ank dare org...jgn tgk bulan2 pose ni tau... kurang pahale kiter krg...lagi stu Bulan Ramadhan ada stu malam yang semue org inginkan iaitu malam LailatulQodar...Fuhhh mmg beruntung sape yang buat amal dlm buln ramadhan ni..pahale beripat kali gander..nak bwk pun x larat.. so..jgn rugikan mase yg ade.

3. Siapa anda di bulan Ramadhan?
Heheheh...sapa yerk..aku kalau bulan Ramadhan aku la yg plg malas rsenyer..hahahha...sbb aku suke banyakkn tdr...sabb nak hlg kan rse mananti detik berbuke tu.. hiihih....mcm countdown lak rsenyer klu x tdr tu...mengire la smpi waktu buke pkl 7:19... 5,4,3,2,1, JOM BUKER!!!! mcm tu la...hehhee

3 Perkara Syawal

1. Keutamaan sempena Syawal untuk...
Keutamaan selalunyer mesti la aku nak baju raye, kasut rye, stokin raye dan ape2 yang berkaitan raye..hihiihih.selbhnyer aku suke cri kuih rye untuk bukn org mkn...tp untuk aku mkn ekekeke..iaitu kuih rye ALMOND LONDON (serbut versi melyu yer)...sedpnyer...

2.Dengan suasana ekonomi sekarang, adkah ianya akan menjejaskan syawal anda.?
Tak pun..sbb bukan duit aku yg kuar rye ni duit akak aku yg kuar..ekekeke..pdn muker dier...Tapi rye tetap rye..lg stu PM lupe nak bgthu hri tu... Duit rye untk kanak2 thun ni dikurgkan..khas cume 50sen jer tiap sorg...ekekeke..ingt tu adik3...

3. Visi lepas syawal.?
Alamak leps rye yer...porot aku pun dah boyot dgn kuih rye time tu... heeheh..
visi aku lps rye ni nak beri tumpuan kat study aku lg...sbb aku ade final exam..harap korang sume doakan aku n mmber2 aku supaye dpt jwb dgn tenang dn dpt keputusan yg best!!!..huhuhu

Ok ituje lah jawapn dri tag yang Along bg harap along pun puas hti dgn jawan sy k...hhehehe..
sy pun dengan lafaz BISMILLAHIRRAHMANNIRRAHIM merasmikan untuk mengeTAG org lain plk.. kkekeke

Orang2 yg bertuah itu adalah:

5 Comments Here:

meo188 said...

ramdhan & syawal... the best, memang best.

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

MEO:
betul tu meo.. aku sokong 100%..heheheh

Marzuki said...

tag aku weyh

Tirai Hidup said...

memang dah ku duga aku la mangsa tag dia yg first!!!
Tapi ko tau aku pilih pilih juga nk jawab tag tu....aahhh riak

oit menyampah tau kene tuleh word verify ni ..mencciiiii!!

solehpolysas said...

uit??along??sape along?wahahaha..yolah mana2 la..

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)