Help From Fadzli|Blog


Wednesday, August 27, 2008

Berjalan Kaki Ke Kolej

Berjalan Kaki Ke Kolej

Ipoh, 27 Ogos: Hari ni kitorang bangun awal..tapi macam mane leh lambat aku pun tak tahu...ade masalah yg tak dapt di elakkan kot...kitorg sekawan iaitu aku, akmal, ayen kuar dr rumah pukul 9.40am...tggu bas x sampai2...lame gak tggu smpi nak dkt 10.30am....kls stat pukul 10...aduih...ms. veron mesti dah msuk...kitorg plg lewat pun die bg dlm 15 mnit...dlm keadaan cuak mcm ne lak ade sorg mmber ni kepale otak bgus la plk time2 ni hahahah...die bgthu kat mmbr dlm kls yg awl dtg tuh(kak wa) yg jln mnuju ke bandaraya tutup...aku pun terkejut gak..betul ke tutup...memandai jer dier..smlm bru aku tgk MBI bwk penghlg jln...dlm perjalann dgn bas plk time tu...kitorg ber3 berhrp sgt jaln tutu...tgk bbrp tmpt x lak tutup..aduih hbs la katoi dgn lecturer...dh lps dr bas station...mcm biase bas selalu msuk bndaraya ikut jln Pekan Lama...tiber kat traffic light..drive bas tu menjerit "Sapa pekan lama!!!!" teriak driver bas tu...kitorg pun trun la...dgn bersuker citenyer..die kate "Jalam sudah tutup la, ta rak boleh masuk"...dlm hati YAHOO!!!!...kitorg berjln kaki la ke kolj dlm 2km kot..lbh krg gtu la...sanggup dibasahi peluh dr kantoi dgn lecturer..makbulkan jugak permintaan kitorg ni..hik3..ye ker...

Gambar Time Raptai..Jauh La plk

Dalam berjalan kaki ke kolej kitorg pun perhatikan lah sekeliling bandr ni..tertumpu la plk..dkt raptai kat dpn hotel stesen tuh....best tol diorg..hihihi...smpt lg aku tangkap gmbr diorg tp dri jauh la plk....sbb mls la mmnatkan dri yg sudah penat nak ikut jln jauh lak...aku nak ucapkan terime ksh yg mnyebbkan jln tutup..hahahah..msuk je kls td...ms x tanye ape pun sbb ape lewat stu jam..hihiih...kitorg msuk pkl 11...aaahhhh lege rsenyer....esk lak klu tutp lg..jwbnyer jln kaki lg la kitorg..huk3..kls dah la lg awl pkl 9...kpd Mr.Ali klu kitorg lamabt esk(28.08.2008) kitorg bkn sengaje dtg lambat mcm selalu tau..ni sbb jalan tutp la plk...kitorg mmg nak dtg awl esk..tp ape kan daye..jodoh kite tiada..ahahahahah....

3 Comments Here:

meo188 said...

Lepak kolej mane nih?

Merdekakah kita?

rosevsky said...

Tahun lepas dapat gak tengok raptai dorang buat di jalan utama.

SlumbeRaja said...

hebat, pasnie blh join marathon plak... selamat berpuasa...

meh la komen blog saye plak yerks

Pesta Membeli Belah Raya Bermula!

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)