Help From Fadzli|Blog


Thursday, October 4, 2012

Cara Elakkan WiFi Streamyx di Hack

Baru-baru ni aku baru dapat jugak cara nak block wifi dari di hack oleh orang2 yang tak malu menumpang streamyx orang lain.

Bila aku dok bedek setting tm akhirnyer aku dah dapat solutuion die.. so.. aku nak share dengan kawan2 yang mengalamin nasib sama macam aku.

Jom kite try dan hapuskan munasir2 jahat ini,. ahhahaa

Ikuti step2 dibawah:

1) Mula bukak la browser anda cth: Internet Explorer
2) Kemudian masukkan http://192.168.1.1 di bahagian URL.
3) Paparan TM akan terpapar, masukkan username: "tmadmin" dan password: "tmadmin". Seperti dibawah.



4) Bila paparan dah display, di sidebar klik pada "Wireless", kemudia submenu akan display di bahagian wireless.



5) Kemudian pilih MAC Filter
6) Pilih allow dan klik ADD, masukkan nombor MAC pc anda supaya PC anda sahaja yang boleh access wifi anda. Kemudian klik "save and apply"

7) Sekiranya untuk mendapatkan MAC pc, anda boleh access seperti dibawah, terdapat juga dalam page tm tadi.


Sekiranya anda masih tidak faham tentang penggunaan tadi, anda boleh bertanya kepada saya.Saya akan terangkan kepada anda.



***Kemaskin 29 Oct 2013 Ahad
Ramai yang kurang faham tentang tutorial yang saye berikan diatas, mungkin saya perlu kemaskin untuk memudahkan anda faham.Saya memohon maaf dan saya akan mengemaskini dalam bentuk Video buat masa terdekat ini... Bagi yang ingin mengikuti update untuk tutorial "Cara mengelakkan Streamyx Kita Kene Hack" anda boleh mengikuti di Facebook Page disini --> Klik Here


Atau
Nantikan kemaskini di sini --> Link Will Update Soon

Terima kasih yang mengunjungi utk tutorial ini.

16 Comments Here:

skl said...

macam mana nak tahu MAC pc saya..tq

xenon246 said...

Saya buat MAC spoof attack kamu mapmus

[Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said...

SKL: Owh itu kene masuk dulu dalm http://192.168.1.1 lps tu pegi ker DHCP... die akan bgtaw...

[Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said...

Xenon: Jangan lah disalahguna... kite berkongsi bukan utk kepentingn dri... tp utk elakkan dr dicuri,,,tq,,,

Pja Bambam. said...

kita punya tak mcm bro punya pon. ada basic n security je

[Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said...

Ye ker... boleh tunjuk tak interface die mcm mane...

Anonymous said...

salam bro, sy smlm sy cuba masuk ke mac filter tu..pastu tiba2 lappy sy xleh nak connect..dah try ngan lappy lain same jee..so mcm mane ek??

Anonymous said...

masuk ke modem guna wired connection. pastu disabled mac filter...
kalo nak filter jg, kene pastikan mac id tu betul...

sone said...

bro asal aku tekan wireless dia takde tunjuk mac filter...yang ada hanya basic dan security sahaja

[Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said...

owh.... bro pki modem model ape yer? ade tak ape2 care utk sy hubungi bro?

Norsyuhada Farid said...

salam bro, kalau dh guna cara MAC tu kan boleh ke device lain masuk wifi kita? mcam phone or laptop yg baru beli ke

ks seng said...

how can i want to connect back to my home internet?i cant connect to internet after i do this...i want to set back to original

ks seng said...

can u help me now?admin

ks seng said...

boleh kah tolong saya set to normal ?saya tak dapat connect to internet now...TT

i am eelzaga said...

Kepada yang da buat enable/ allow mac filter ni tapi mengalami masalah tak dapat connect wifi anda, sila gunakan cable yang dibekalkan..masukkan ja cable ke belakang port router tu dan sambungkan ke pc/lappy anda..connect 192.168.1.1 dan pegi ke bhg mac filter. Lepas tu disable ja mac filter tu..disconnect cable roouter dan try connect pakai line wifi balik.

DOLET ENTERPRISE said...

knp saya login gune tmadmin tak boleh ye?ade sape boleh bantu

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)