Help From Fadzli|Blog


Sunday, November 16, 2008

Help Me!!!

I NEED HELP



Alamak entry hari ni aku nak mintak tolong lak kat sesape yang boleh tolong aku...
Semalam aku cbe print gambar yang saiz die 4R tp bile aku print tgk la hasil gambar yg side kanan tu...

Dah macam2 aku setting tapi macam tu gak...

Ni care aku print yg photo paper tak menjadi:
1) aku klik print
2) Aku lps tu aku klik Printing Preference
3) aku pilih Photo Printing Borderless
4) aku setting size die dengan Bordereless 10x15cm (tab)
5) Lepas tu aku klik ok dan aku tekan next and aku pilih full page photo print
6) Akhir sekali aku klik next dan terus la die print n... hasilnyer gambar kat ats tu...

Pade sesape yang tahu boleh tolong aku x macam ner nak print photo yg photo paper size 4R....

5 Comments Here:

|Ihsan| said...

print gune komputer mmg x dpt full page, aku pun kene camni gak.
ade border.

i-chimera said...

kena guna printer jenama brother model DCP-135C. printer ni memang dah setting borderless... sebab saya pakai printer ni...

Eazy Izzuddin said...

huhu printer..
x bape pkr sgt...
huhu

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

to ihsan n abg chime:
la ye ker... adeih.. rugi border bwh tu.. sdih tol... nak type ape word pun kompem dpt skit jer...

to eazy:
la.. x bape pkr ke.. x pe.. aku pun x pkr gak.. ahhaa

|Ihsan| said...

aku nye printer pun kene camni gak..
aku tulis word kat belah bwh, tp nmpk separuh je...hampas btol.

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)