Help From Fadzli|Blog


Friday, September 19, 2008

Rumah Jagaan Anak YAtim Dan Miskin Manjoi

Ziarah Ke Rumah Anak Yatim Dan Miskin


Kedatangan Kami Ke Rumah Jagaan Anak Yatim Dan Miskin

Ipoh, 18 Sept: Hari ni aku rse bertuah sekali sbb firstime dpt beramah mesre dgn anak2 di rumah jagaan tu... seramai lbh dr 30 org penghuni yg duduk kat umah tu... aku n mmber yg lain pun msuk dgn rse gembire kerana diorg sambut kedatangn kami dgn begitu baik.

Aku rse mcm terharu pun ade.. smpi2 jer sume penghuni tu kuar dan bersalamn dgn kami yg dtg... sesi di mulakan dgn bacaan doa yg di bacakan oleh Ustaz Zam, seterusnya kata2 aluan oleh pihak pengurusan yg membawe kami ke sini iaitu Mr. Nizam dengan bersuai kenal bersame semue penghuni rumah jagaan ini.


Time bersuai kenal mcm2 perkare yg menghiburkan... tp lg menghiburkan ade sorg mamat ni tgh dok diam2 tetibe landing trus ke lantai dgn sopannyer.. agagagag... hbs kecoh.. hahaha.. len kali dok elok2 tau.. kan dah kene gelak dgn adik2 tu...

Seterusnya kami membuat sedikit sumbangn untuk rumah jagaan ini dan ank2 rumah ini... supaya diorg bertmbh seronok.. bestnyer.. blum lg rye dah dpt duit rye.... Kitorg pun amik la kesempatn bkn kesmptn mengorat yer... kesempatan utk bersembg2 dgn penghuni umah ni... dpt la gak aku berbual dgn diorg.. hihihi.. best plk... hbs tu kitorg trus bergmbr2 lak... buat kenangn la...


Klik Gambar Untuk Gambar Penuh

Ni la wajah2 penghuni rumah jagaan tersebut... cerie2 sume2 nyer.... Aku doakan semoga diorg dapat merasekan hidup same mcm org lain hidup, dgn adenyer komuniti lbh rmi msti lah lg seronok.. hbs lupe sume maslh silam.. hihihi. k tu jer... ni x tiviti terakhir sebelum rye...

4 Comments Here:

Anonymous said...

emmmm....
baiknye la kwan2 haku ni ye....
gi sane..bgus2......
wat amal sambil bermesre...

..::akmal komen pendek sebab xgi ukut::..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahahha.. ala bukn selalu buat baik.. asyik buat jahat jer(tipu jer) .. ahahha

Puteri Ezza said...

Assalamu'alaikum dik. Best kan dapat beramah mesra dengan mereka. Kalau Fadzli ada kat Sabah raya nanti, boleh join sambutan Aidilfitri yang akak anjur untuk anak yatim kat sini lak.

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

To Kak Ezza:
ye ker.. alamak nak ke sane tu jauh la.. klu x leh join hihiih.... mesti meriah...

Post a Comment

Wahai Kawanku Klik Kat Sini Untuk Comment!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Assalammualaikmum.... Perkongsian yang patut dikongsi bersama.... =)